Autor: 021.rs

Novi Sad
27.12.2017.
12:08 > 12:08
Uslovi pod kojima radi nastavno osoblje u Srbiji, od negovateljica i vaspitačica do univerzitetskih profesora, iz godine u godinu su sve gori.

Komentari 109

  • Boro iz Pobede

    30.12.2017 22:13
    Koliku platu ima tetka?
    Dzaba pismo kad su oni presli debelo 70%, narod ludi voli Vulina i ekipu!
  • Ljiljana

    30.12.2017 15:42
    Svaka cas hrabroj vaspitacici! Nadam se da nece biti ,,kaznjena,, od strane vlasti, jer se kod nas hrabrost, cestitost i iznosenje istine kaznjava!!!
  • Pera

    29.12.2017 23:07
    podrska
    podrska za hrabrost, svaka cast.
    sram da bude oni koji vaspitacice, negovateljice i uciteljece smatra preplacenim neradnicima. obrazovana mladost jedino moze od ove zemlje da napravi nesto, a temelje postavljaju upravo napred pomenuti. no, dzabe ja ovde kucam.
  • /

    29.12.2017 22:01
    /
    limanac
    krug 4 nikada nece verovati ostatku grada
    ja sam to cuo u dvojci. imam 50g

    vi iz kruga 4 ste pokazali koliko ste 'pametni'
  • limanac

    29.12.2017 21:05
    @/

    Tu budalaštinu sa otvaranjem prozora da bi se što više dece razbolelo gluplji deo novosadske populacije prepričava već 50 godina.

    @Bivsi

    RD ne pripada Jeliću već SNS-u. Dokle god pomenuti gospodin ne napipa bajbokanu zajedno sa Bokanom i ekipom, nema nade za ovaj grad.
  • /

    29.12.2017 18:54
    /
    savetuje jedna vaspitacica drugu u grasu dvojci da otvori prozor dok deca spavaju ako hoce da sebi smanji posao

  • Koagulant

    29.12.2017 18:51
    Ne preuvelicavajte posao vaspitacice - osim u veoma retkim uslovima radi se o veoma prosecnim osobama i kapacitetima, a ima tu svacega samo niko nije jos zagrebao. Ovo mi lici na kuknjavu deteta koje nije dobilo lilihip. Pismima AVu se samo sponzorise AV ili sam sebe nista vise. Ako hocete nesto to morate uzeti inace ste .... pa glupi... Ili nemokte raditi tu ili izadjite na ulicu i pokazite koliko vam je stalo...
  • Bivsi

    29.12.2017 17:29
    SPO
    Da li to Radosno pripada kao plen SPO Jeliću? Pa šta se onda čudite sto je tako! Sve će to narod pozlatiti!!!
  • Goran

    29.12.2017 16:55
    budale
    Samo budala moze da komentarise ono sto ne zna. Treba bar minut da razmili pre nego sto ispljune glupost. I da se seti ko mu je decu vaspitavao jer ako je on/ona jadna ta deca.
  • Jedna zena

    29.12.2017 16:19
    ne verujem
    Zaista ne mogu da verujem da neko kaze da napustite posao ako vam se ne svidja ?!11 Pa ko ce da radi? Neko ko je zavrsio za frizera, ekonomistu, mesara, lekara . .Moze . .samo par meseci a onda ce i on da bezi . .Imam dva unuka od 3 i 5 godina . .uopste mi nije lako da ih cuvam, a tek kako je vaspitacicama sa tolikim brojem dece . i kako mogu da rade taj posao do 65 te god ??? Ja im se divim . .svugde na zapadu je taj posao cenjen i placen a ovde mizerija za tako veliku odgovornost . .i jos udarate po njima !! SRAMOTA !!!
  • Antonija Glogovac

    29.12.2017 14:57
    Stručnom saradniku
    Mislila sam da neću....ali moram,jer je veoma LIČNO. "Sud smatra da naknadno stečena stručna sprema nije od značaja za poslodavca,niti je to zakonska obaveza za njega da premeštaj i izvrši,tim pre što su vaspitači u vreme radnog odnosa ispunjavali uslove propisane zakonom." A je li ? Pa na koji štos ste priznali master studentima (Berar,Knežević,Buzarević,Kardelis,Vučković, Grajić,Vučenov, Roksandić,Gajić i Barišić) doškolovavanje,iz radnog odnosa,za koje P.U. nikada nije raspisalo konkurs??? Dobili ste tumačenje vezano za ESPB bodove? Pa,da ste stručni,kao što kažete,videli biste da je UREDBOM o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama (Uredba objavljena u "Službenom Glasniku" br.44/2001,...) JASNOI preciziran STEPEN stručne spreme po kom vaspitači masteri i vaspitači specijalisti spadaju u ISTI STEPEN STUDIJA- II stepen. GDE PIŠE VII stepen??Tumačenje jedne osobe je i dovelo do ovog haosa i utuženja ustanove. Već sam Vam se obraćala po tom pitanju,znate i sami...ali ste se oglušivali i još se oglušujete. DISKRIMINISALI ste vaspitače specijaliste. Svaka Vam čast. Moj cilj NIKADA nije bio da naškodim kući u kojoj radim,ali...izgleda da oni koji je vode,vode je u pogrešnom pravcu. I da....HVALA VAM ŠTO ĆE PAKETIĆA IPAK BITI,kako čujem.
  • Stručni saradnik

    29.12.2017 08:37
    ‚‚"Sud smatra da naknadno stečena stručna sprema nije od značaja za poslodavca, niti je to zakonska obaveza za njega da premeštaj i izvrši, tim pre što su vaspitači u vreme zasnivanja radnog odnosa ispunjavali uslove propisane zakonom.‚‚
    To je u skladu sa zakonima.
    Što će reći, ako hoćeš veću platu, prekini ugovor pa se ponovo zaposli sa višim obrazovanjem, ali naravno kao i kolege - na određeno. Što se tiče onoga ‚‚više obrazovanje - veća plata‚‚, ni to ne mora da bude, jer je ostavljeno na pojedinačnoj opštini da u skladu sa svojim budžetom odlučuje da li može da isplati doškolovavanja ili ne, a i u toj uredbi piše da diplomirani vaspitači sa VII stepenom (dakle fakultet) dobijaju veći koeficijent, a ne strukovni (visoka strukovna škola).
    A ostalo, kako kod privatnika kažu: ‚‚Ako ti se ne sviđa, vrata su ti tamo‚‚. Samo što kod privatnika nema ni upola tih pogodnosti kao što je samo 6 h neposrednog rada sa decom (tu je i pauza od pola sata - koje kod privatnika uglavnom nema). Obično radno vreme vaspitača u priv. vrtiću bude oko 8-8 i po sati dnevno, pa kad se preračuna, za minimalac ili nešto malo više vaspitač u priv. vrtiću (jednako kvalifikovan kao i u državnom) u proseku nedeljno radi oko DVA DANA duže.
    Da, sramota je da se za odgovoran posao dobija tako mala zarada bilo gde da se radi. Nažalost, plate u nekim drugim državama su isto niske za taj posao i tu naša zemlja ništa ne odstupa. Samo ne znam ko će da poveća to, kada su i od penzionera uzeli.
  • ***

    29.12.2017 08:06
    @Natasa
    Ja nikoga ovde nisam vredjao dok vi otvoreno i u nedostatku argumenata na najprostiji način bahato vredjate, besni zbog paketića, male plate ili čega već. Tužno je što takvi kao vi koji upućuju takve uvrede i nazivaju neistomišljenike BOLESNIMA uopšte rade u ustanovi koja treba da vaspitava našu decu. Pokazali ste koliko ste prosti i bahati vašim uvredama, i umesto da da sagledate zašto ste tu gde jeste, vi nastavljati sa pljuvanjem. Sram vas bilo, "vaspitačice".
  • Građanka ovdašnja

    29.12.2017 07:48
    Ccc
    O dragi * vidi se da Vam mama nije bila vaspitačica, ili možda niste imali dečiju sobu? Možda su u pitanju i traume iz detinjstva?
    No, svakako lepo je videti kako se Vi razumete i u Vaš, a i u posao vaspitača. Svako dobro.
  • kako se

    29.12.2017 00:08
    kvare mali ljudi
    od osnovnog obrazovanja preko trkaćih, kašika/viljuška i drugih fakulteta, do unosnog bavljenja politikom sa sve šapom na kasi, pa kad porastu svojih prvih vaspitača se i ne sećaju. Leeepoo!
    Podrška Antoniji!
  • Mima

    28.12.2017 22:28
    Nek komsiji crkne krava
    Nikada nama u zemlji Srbiji nece biti dobro,dok god vazi ona "Nek komsiji crkne krava "
    Umesto da se svi borimo da nam svima bude bolje ,ovde se utrkuju ko ce koga vise ispljuvati.Pa,kad je nekom lose,nek drugom bude jos gore ,strasno !!!!
    Bila je organizovana kampanja "nek i komsijina krava ,bude ziva i zdrava ", ali nije opstala.Mnogo je lakse mrzeti nekoga.
  • Natasa

    28.12.2017 22:17
    Sta reci...
    Postovana osobo ***,
    Pozdravljam Vas najlepse i nemam sta da Vam kazem.Toliko ste ogorceni i bolesni da je to za saosecanje.Ne treba Vama niko drugi ,imate Vi sebe.
    Pozdrav od vaspitacice,koja obozava svoj posao, ako Vam zatreba veza za upis deteta,bilo bi mi drago da Vam pomognem.
  • novosadjanin

    28.12.2017 20:52
    ???
    A kako prezive penzioneri ??? tebi ce biti 36.000 a o tome drugi samo sanjaju ???
  • ***

    28.12.2017 18:27
    @Vaspitačica
    Oho. Pa vi ste i doktor ekonomskog nauka i prorok osim što ste vaspitačica i moler. Ovoliko gluposti i baljezgarija nisam pročitao odavno. Izgleda da se vi u sve razumete osim u ono što treba da radite. Zato vam tako dobro i ide. Pretpostavio sam da ću dobiti odgovor ali ovoliko površan, jadan i prost nisam očekivao. ŽALITE SE ONOME KO VAM JE "SREDIO POSAO" PREKO VEZE ako ste već "operisani" od rada i traženja posla kod privatnika samo se molim vas držite dalje od organizacije posla i reformama u ustanovi u kojoj (ne)radite jer osim što ne poznajete materiju ne znate ni ono što treba da znate. I da ponovim, za to koliko radite, previše zarađujete. Laku noć vam želim.
  • Vaspitačica

    28.12.2017 16:03
    Za ***
    Gospodin/đa *** kao pravi analitičar treba prvo da upozna tržište, resurse, broj zaposlenih, mogućnosti, ponudu i potražnju, pa tek onda da komentariše o višku zaposlenih i uslovima zapošljavanja u PU. Medjutim, ovako ostrašćen stav ukazuje da dotični nije imao vezu za zapošljavanje ili da je upravo zaposlen preko veze pa zna kako taj sistem funkcioniše!
    Ukratko u PU postoji 663 vaspitne grupe, od toga ako je 600 grupa na celodnevnom boravku u svakoj mora da radi po 2 vaspitača ili sestre. Dakle samo vaspitača i med. sestara vaspitača imate 1263, na toliko grupa i vrtića imate 300 spremačica i 150 servirki (što je najmanje u regionu - proverite), imamo 2 cela logopeda na 16000 dece, smanjen broj stručnih saradnika i saradnika drugih profila (uključujući kuhinju i tehničku službu) bez kojih ne bi mogli da funkcionišemo.
    Da bi ovaj sistem opstao na 16000 dece nama treba oko 2100 zaposlenih, a Grad dozvoljava max 1832.
    E sada, kada vi u vašoj firmi budete radili u takvim kadrovskim uslovima javite se!
    PS ja nisam primljena preko veze! I zato vaspitavam, krečim, popravljam, a ponekad i čistim, pišem stručne radove, sipam hranu, brišem noseve i uživam u mom poslu i NE ŽELIM DRUGI POSAO NEGO LJUDSKE USLOVE!
  • ***

    28.12.2017 14:39
    @Natasa
    "Bolesni su oni sto traze da izadjemo na trziste.Veze nemate o zivotu ,mi smo SOCIJALNA ustanova."

    Ova glupost koju ste napisali odlicno opisuje vas povrsan nacin razmisljanja I ogromno neznanje koje ovde demonstrirate. Dakle to sto je u pitanju socijalna ustanova nema apsolutno nikakve veze sa cinjenicom da i vaspitaci mogu da traze posao u, na primer, PRIVATNIM ustanovama tog tipa. Ovde je najveci problem to sto ste se ugurali u javno preduzece kao i gomila partijskih poslusnika a sada kada vas ima toliko da sami sebe grizete ne znate na koji nacin da usmerite svoj bes pa pisete kome stignete. Sami ste birali i koji posao cete raditi i GDE cete raditi... cvrsto verujem da niste slucajno upali u tu ustanovu. Iskreno vam zelim da vam jos vise spuste plate i da vam oduzmu apsolutno sve privilegije kako bi ste u narednim godinama vratili ono sto vam je dato a to je radno mesto preko veze. Prijatan dan vam zelim.
  • Giga

    28.12.2017 13:45
    logicno
    Elem, pre neki dan smo pisali o subvencija javnim komunalnim preduzecima....... moje deca su isli u vrtic" Vendi" na Novom Naselju; sve pohvale za te zenice tamo koje rade, od spremacice do glavnog vaspitaca! Pitanje za gradonacelnika???
    Zasto subvencije ste dali Informatici, Trznici i Parking Servisu? Zasto novac nije usmeren tamo gde treba na primer u Radosno Detinstvo??? Ne govorim o licnom dohodku ljudi koji tamo rade neko o uslovima rada tih ljudi tamoi, o salama za fizicko vaspitanje o toaletima,tepisima, igrackama o trpezarijama, kuhinjama o...... Sta ce Parking Servisu pare, sta ce onim derikozama u Trznici i Informatici??? Kojim logikom razmisljate? Toliko nelogicnosti da'' pas sa maslom pojeo ne bi''... Solidarnu pomoc primaju firme sa visokim licnim dohodcima a, Jkp Stan I Spens ne dobijaju?Stvarno se trudim, ali mi je ne pojmljjivi Vasi potezi!!
  • Nervirach

    28.12.2017 12:40
    Kada cete shvatiti da od pisama i peticija nema nista. Jel bio neki protest nedavno?
  • Drugi ugao

    28.12.2017 12:39
    Kada se vas milion naguralo u to Radosno detinjstvo, onda se niko nije žalio. Sada kada nema za plate , sad je problem. Ubili ste zdravo preduzeće. Neke fabrike kola imaju manje radnika nego Radosno detinjstvo.
  • Koagulant

    28.12.2017 01:59
    @Natasa
    Radite bre posao za koji ste placeni i ne kukajte, posao vam je relativno lagan a ako vi necete onda ima ko oce vase radno mesto. A sto se tice usavrsavanja to nije vas priblem, ako ja dubim na glavi to je moj problem a vi radite posao ili nemojte. I pisite srceparajuca pisma AVu do mile volje - verovatno ste i glasali za to g... Da vas vidim u privatnom sektoru cmizdravci. Ako ocete nesto ozbiljno blokirajte sve, strajk i na ulicu protest itd
  • Napoleon

    27.12.2017 22:55
    Sva cast vaspitacici za skupljenu htabrost. Nazalost ovo nece cuti oni koji trebaju, a ako cuju bas ih briga
  • JaJa

    27.12.2017 22:27
    Srbija - sprdnja od države
    Draga vaspitačice,

    Vaš očaj zrači tako da ni meni nije dobro. Novac koji primate za tako plemenit i odgovoran posao je tragikomičan. Kao roditelj deteta koje ide u RD sam neizmerno zahvalna svima koji se bave mojim detetom.
    A vi, megadens-primitivno-nekompetentno -hohštaplersko rukovodstvo, sačuvajte bar minimum dostojanstva vaspitačicama, da ne moraju da prose novac od roditelja nekoliko puta u polugodištu za recimo papir na kojem će deca crtati. Da, Srbijo! Vaspitačice odavno PROSE!
  • Tmina sa Telepa

    27.12.2017 22:15
    Na kraju godine ce se birati najlepse otvoreno pismo upuceno predsedniku. Nagrada ce biti zimovanje u Bugarskoj. Smestaj u apartmanu.
  • Natasa

    27.12.2017 22:14
    Kad dodje maj
    Pozdrav svima u javnom sektoru.Pljujete ljude koji se i dalje usavrsavaju ,zavrsavaju fakultete i mastere,ali im to ne priznaju.Iz kojih oblasti vi to letite i usavrsavate se.
    Bolesni su oni sto traze da izadjemo na trziste.Veze nemate o zivotu ,mi smo SOCIJALNA ustanova.A vi ne biste mogli da se usavrsavate da vam mi ne cuvamo decu.
    Omalovazavate nas,a kad se priblizi konkurs i mesec maj ,kopate i rukama i nogama da vam se dete primi u vrtic.Pa kad ste tako skolovani i placeni upisite dete u privatni vrtic ,barem imate para da ih platite.
  • Coban

    27.12.2017 22:05
    Nisu svi ovce
    Bravo za ovo "međ ovim "stadom" ima i ljudi!" Izgleda da ima!
  • branka

    27.12.2017 22:01
    Hdhrj
    Molim ljude koji nisu imali direktan kontakt sa osobljem bilo kog vrtica da ne komentarisu, ne lupaju gluposti i ne blamiraju se. Vaspitaci ove ustanove naporno rade i sa jako malo sredstava. Ustanova konkretno ne daje materijal za rad a uredno ocekuju rezultate rada. Vaspitacice koriste sredstva i 80-ih, knjige koje se raspadaju ili donose stvari i knjige iz svojih domova. Lupetanje o radnom vremenu je tek posebna prica. Radi se u dve smene, od 7 i od 9. Od pola 11 radi dezurni vaspitac koji je na zatvaranju vrtica kada su sva deca zajedno ( i ne, nema ih puno posle 3). Nema tih dugih pauza, to govore samo zlonamerni. Da li znate da rade preko svake norme? Trebalo bi grupe da imaju do 22 dece, a u nasim vrticima upisano je 35 dece. Gospodo draga, ako mislite da je lako raditi sa toliko dece pokusajte Vi, samo jedan dan da radite tako nesto. Znam rezultat. To sto neko kaze da je nezadovoljan upravom ne znaci da svoj posao ne voli nego da samo prezire nepravdu koja je na svakom koraku.
    U svakom zitu ima kukolja naravno, ali ne mozete reci da su sve vaspitacice iste, da kafenisu, lakiraju nokte... to su gluposti koje ste spremni da napisete a ni sami niste ubedjeni u to. Ovo se odbosi na sve one koji osudjuju zene koje vole tu decu i daju sve od sebe da ih usmere na pravi put. Niko ne trazi orden, ali ne treba pljuvati samo da bi se nesto reklo.
  • Vojvosadjan

    27.12.2017 21:59
    @Uliks
    E moj dobri Uliks, od Skandinavije si video jedino Ikeu na Bubanj Potoku i Volvo na Najlonu..
  • @marko

    27.12.2017 21:57
    Neka prijave korupciju
    Rece marko: "vaspitacice koje ja poznajem su ucenjene da besplatno rade kao botovi za Stranku, vracaju deset posto od plate u gotovini, smrzavaju se po raznim mitinzima, obilaze kuce i stanove sa spiskovima glasaca...tako da: sestro, svaka tebu cast na ovom pismu, ali da znas u Srbiji ima gore."

    Sve vaspitacice (a i ostali) koji to rade pristali su na to i samim tim ucestvuju u korupciji. Sve dok njih bar 10 (kojima to smeta ako im uopste smeta) ne prijavi kome i koliko odvajaju od plate sve ce biti isto.
  • Cica

    27.12.2017 21:52
    malolije
    Moja vrlo bliska rodjaka je vaspitac u varosici blizu Novog Sada ,ima dve godine staza platu 50.000,00 dinara I dva obroka dnevno .Malolije?
  • Tamara

    27.12.2017 21:44
    Neistine
    Borivoje, ne radimo 4 sata dnevno, već šest i više sati. Raspust nemamo, nikada, radimo evo i ovaj zimski ceo. Što se tiče dežurnih vrtića to nije do nas, nama se samo kaže koji vrtići rade tj.dežuraju i gde da dodjemo i radimo...Molim Vas nemojte pričati o onome što niste proverili,jer ste zaista izneli velike neistine.

    Koleginici svaka čast, nadam se da ćemo uskoro i mi moći da zatvorimo vrtiće na sat vremena, pa kad nastane totalni kolaps u gradu shvatiće mnogi ko smo i šta smo.

    Hvala i svim roditeljima na podršci. Neki i ne znaju da i mi plaćamo vrtić za sopstvenu decu, istu i punu cenu kao i ostali.

    Ne znam plaća li prevoz dete radnika u Grasu...
  • Ccc

    27.12.2017 21:38
    Uspesni
    U tom Radosnom smo i pre 20 godina morali da dajemo wc papir, sapun, da farbamo ograde, da donosimo papire za crtanje i bojice.. dok su imali direktora koji je osvajao nagrade za NAJMENADZERA. Pa jeste.. umeo je...to stado roditelja i vaspitaca( koji su morali kasnije da upisu samo tu jednu"preporucenu skolu") je stvarno umeo da vodi..tamo-amo..zato je i stekao za bezbrizne penzionerske dane.
  • markoni

    27.12.2017 21:30
    sindikat
    @Zoran
    Dobro i kažete gospodine Zorane,nije predesnikovo da se bavi paketićima,ali svakako jeste da se bavi jelkom u centru Beograda !
  • j

    27.12.2017 21:26
    Pavle
    A Miloš nevinašce.E moj Pavle ne nasedaj...
  • Sivi dom

    27.12.2017 21:18
    Nadovezujem se na javni sektor
    Vama u javnom sektoru je bio san da nekako udjete. Ali prolaze sati,dani, stagnira se i naravno da se bunite. A da li ste se bunili za kriminalnu privatizaciju. Da li ste tada bili sarkasticni. Ne. Tada je bilo cuti dobro je, imam redovnu platu. Pa nije dobro. Ali nemate kuda. Zakucani ste u tih 20 dina. E pa trgnite se i prekvalifikujte se. Jer mi u privatnom samo to i radimo. Plivamo, ucimo i letimo iz jedne u drugu oblast rada. I da....ne radimo ono sto volimo i ono sto za sta smo se skolovali...ali ko nas pita...vi nas sigurno ne pitate
  • da

    27.12.2017 21:17
    da
    ovo je bilo za ocekivati....narod je pobesneo a vlast to ne zeli da vidi jer zivi u paralelnom ruzicastom svetu....stvarno je dosta i tek se oseca haos negde u vazduhu,,,ako predskolci zakljucaju vrata, A HOCE...drzava ce stati...11000 potpisa predskolaca srbije stoji vise od pola godine na ministrovom stolu i nista se ne desava,ni pisma ni razglednice...a trazili su samo da im se plati strucna sprema i da im se vrate otete plate...zar je to nemoguce u drzavi u kojoj nicu fontane koje pevaju dok deca placu,gde se kupuju novogodisnje jelke najskuplje na svetu,gde se placaju avioni za posete utakmicama....UZAS
  • Crnac

    27.12.2017 20:57
    Odgovor maser Dejanu
    Nisi nista skontao maser Dejane. Vaspitacice kukaju zato sto puno rade, a zale se na partoktatiju sto je krajnje opravdano jer da si se kojim slučajem ti sa tvojom diplomom diplomiranog inženjera poljoprivrede zaposlio u radosno detinjstvu nebi radio bukvalno nista, nebi ni na posao morao da dolazis godinama a plata i beneficije samo idu. Tvoje bi bilo samo da vedris i oblacis :-D
  • ex Pezos

    27.12.2017 20:46
    Gospodja Banacanka
    I, po ko zna koji put , gomila komentara po sablonu :
    " Nek komsiji crkne krava , ja ne pijem mleko !"
    Nemam decu predskolskog uzrasta, ali u potpunosti razumem muku svih zaposlenih u radosnom detinjstvu i, ako im to znaci , dajem im maksimalnu podrsku !
  • marija

    27.12.2017 20:37
    nista novo
    Pa nisu samo vaspitaci i prosvetari u buli, sta je sa nama radnicima koji smo 90-ih ostali bez posla bez ikakvog socijalnog programa, mnogo oboleli, raspale se porodice, neki umrli, neki se nikad nisu pozaposlajvali... ne moze se stalno govoriti PROSVETA, POLICIJA, VOJSKA... a sta smo mi ostali, pa i mi negde ili nigde ne radimo, ima fakultetski obrayovanih i u upravama, i u bankama, yato i treba uvesti platne razrede pa svima isto. Dok je vas SAMARDZIC zaposljavao kapom i sakom cutali ste... isto je sa svim JP i JKP, zato je ZIG propao
  • Pavle

    27.12.2017 20:34
    Mirjana
    Jedina greska vlasti je ta direktorica koja je za sve nesposobna osim da krivicu prebaci na Milosa.
  • Pavle

    27.12.2017 20:34
    Mirjana
    Jedina greska vlasti je ta direktorica koja je za sve nesposobna osim da krivicu prebaci na Milosa.
  • Zoran

    27.12.2017 20:30
    gde vam je sindikat
    Vi gospodjo ili ste promasili adresu ili ste namerno naslovili vase pismo i Predsedniku Drzave Srbije . Kako god i kome god mene niste potresli vasom patetikom . Verujem da imate dovoljno staza i da znate ko i kako nabavlja paketice za decu . Predsednik sigurno ne .
  • Cane liman

    27.12.2017 20:29
    Odgovor dejan 021
    Zavrsio faks poljoprivredni pa sta? da ti znas nesto ne bi bio maser .... ko god je zavrsio faks a nesto zna taj radi u struci...
  • Mika

    27.12.2017 20:19
    Odavno ste trebali da promenite naziv u Žalosno detinjstvo. Muka mi je više od ovih naslova i što se apsolutno ništa ne rešava u korist korisnika i radnika ustanove. Neće biti dobro ni da ga privatizuju jer će tek onda da im bude kuku lele. Srami se gradu što tričavih 20000 dece ne možeš da rasporediš u vrtiće, što ni subvencije za privatne niste znali da izjednačite sa državnim. Ništa ne štima godinama, ko je stišao petlju i pobegao njemu je dobro a ko će sa decom raditi i kako pa čija je to briga? Samo glasajte, ne brinite se kad platite primanje u državni.
  • -

    27.12.2017 20:18
    -
    Nemojte bespotrebno prozivati Miru od nje najmanje zavisi sve što se dešava u Ustanovi.Tako bi bilo da je bilo ko od nas na njenom mestu. Verujte mi ZNAM, ništa se ona ne pita za neke ključne stvari.Grad i UO odlučuju sve i naravno njihovi poltroni iz senke.
  • Radnik

    27.12.2017 20:11
    Podržavam koleginicu i u pravu je 100% RD je uništeno do iznemoglosti... Kuvarice koje svakodnevno spremaju obroke za 16000 dece crnački u NEUSLOVIMA rade za MINIMALAC vizači koji dostavljaju te obroke isto MINIMALAC servirke koje po vrtićima brinu da svako dete dobije topao i na vreme obrok isto MINIMALAC spremačice koje vode računa o higijeni objekata isto MINIMALAC... JAJE JEDNO SE PLAĆA 15 rsd BRZ PDV. KRIMINAL NA SVAKOM KORAKU A NA POŠTENE RADNIKE NIKO NE MISLI I NE OBRAĆA PAŽNjU!!!
  • Inspektor Višekruna

    27.12.2017 19:59
    U pismu ni reči zašto "Radosno Detinjstvo" loše funkcioniše...
    Nema stranački zaposlenih, javne nabavke su bez nameštanja, najveći problem je što nema 22000 din. i paketića kao kod ostalih.
    Sredimo partokratiju, uvedimo malo reda, i biće bolje i vama u javnom sektoru i nama koji radimo kod privatnika.
    I da dobijete te 22000 i paketić to ništa ne rešava.
  • Respect

    27.12.2017 19:51
    Postujte prosvetare
    Vaspitaci i prosvetari grade licnost nase dece. Temelj. Sa 36.000 dinara! Treba da zive, podizu i hrane svoju decu, da budu dostojanstveni i smireni, nose veliku odgovornost a osnovni pribor za vrtice moraju da prosjace od roditelja.
    Ko misli da je taj posao lak neka dodje da radi dva meseca za tu platu. Da proba.
  • Dejan021

    27.12.2017 19:34
    Hahaha
    Mogao bih i ja da pisem pismo sto sa zavrsenim Poljoprivrednim fakultetom radim kao maser sa osnovnom skolom pa ne kukam sto mi pucaju ruke i kicma. Vaspitacice samo kukaju a ne rade ni vikendom niti rade realno punih 8h. Promeni posao ako ti se ne svidja gospodjo draga!
  • Caca

    27.12.2017 19:29
    Borivoje, ocigledno nemate predstavu o organizaciji rada u vrticima. Slobodno se prijavite tamo gde ide vase dete i provedite jedan radni dan da ne biste vise pisali takve nebuloze!
  • dobrotvorka

    27.12.2017 19:09
    ČESTITAM
    Gospođi Antoniji na iskrenosti i hrabrosti! I drago mi je što međ ovim "stadom" ima i ljudi!
  • guščije pero

    27.12.2017 17:38
    Podržavam sve što je gospodja izrekla ali pisanje pisama i ostali gandijevski načini borbe na žalost neće doneti nikakav efekat.
  • pera

    27.12.2017 17:34
    popovi
    samo kad dadose 1.2 milijarde popovima za luksuzne limuzine,a za decu ih boli neka stvar
  • ***

    27.12.2017 17:24
    javni sektor
    Sto neko od komentatora rece, ako vam se ne svidja posao - vi ga promenite. Do pre par godina ste kopali I rukama I nogama da dobijete posao u JKP a sta je sada? Zalite se zbog niskih I neredovnih plata? Vreme je da javna preduzeca pocnu da funkcionisu I rade po trzisnim principima a ne da se trazi milostinja na svakom koraku. Davno je proslo vreme kada smo mogli da nadjemo posao nakon zavrsenih studija I tu ostanemo do kraja zivota. Toga vise nema I sto se pre osvestite I shvatite realnost u kojoj zivimo tim pre cete otici iz te ustanove i poceti da radite ko privatnika ... ej ali cekaj, pa kod privatnika mora da se RADI! I to PREKOVREMENO! Kod privatnika nema beskonacnih pus-pauza. Kod privatnika nema beneficija kao u javnom sektoru... Zapitajte se koliko ste strucni u poslu koji radite? Ako ste profesionalac sa dugogodisnjim stazom, nemojte se brinuti: naci cete posao na trzistu veoma brzo.
  • Caca

    27.12.2017 17:11
    Rupa bez dna
    U potpunosti razumem gnev ove vaspitačice. Velik broj vaspitača zaista daje svoj maksimum na uštrp sopstvenog zdravlja ali ruku na srce ima i onih koji dođu na posao da bi otišli kući. Rukovodstvo je katastrofa! Zaposleni u upravi, kojih ima sam bog zna koliko, su debili-prosto nemam drugu reč, čast izuzecima, koji niti znaju da rade niti ih to zanima. Žalosno je samo što će se na ovo pismo Đurđevka i Vučević nasmejati i eventualno poručiti oval mešanog mesa da imaju da zameze dok se smeju u lice 2000 novosadskih porodica njihovih zaposlenih. Džaba sva priča! Dok se ne zaključaju svi veći vrtići u gradu na sat vremena (jer mora da se obezbedi minimum procesa rada) i dok ne dođe do totalnog kolapsa u gradu zbog toga nema nikakve promene.Jedino situacija u kojoj 16.000 roditelja kasni na posao jer nema kome da ostavi dete može da izazove skretanje pažnje na probleme ove ustanove, zaposlenih ali i vaše dece. Jer deca trpe, niste ni svesni koliko zbog enormno velikih grupa, spremačica prekvalifikovanih u medicinske sestre-vaspitače!, inkluzije itd., itd.
  • Васпитачица

    27.12.2017 17:08
    Хвала и од нас
    Свака част колегинице!
    Жалосно је што нико од нас неће стати уз њу, никада СВИ заједно нећемо устати. Чујем коментаре пријатеља, запослених у другим фирмама како не знају шта да узму деци од ваучера за НГ, јер треба 12000 да потроше у разним продавницама, а ја мојој деци донесем најлонску кесу са сликом Деда Мраза а у њој нема слаткиша и грицкалица ни за 1000 динара! Идем код нотара плаћам оверу копије дипломе (која се већ налази у кадровској служби установе), вијам папире по СУПу, у нади можда ме неко запосли ето трећу годину сам на уговор, самохрана сам мајка двоје деце и срећем колегиницу, удовицу, мајку двоје деце која 10 (!) година ради на одређено... Па чему да е надамо?!
  • Borivoje

    27.12.2017 16:58
    Nije crno-belo, već crno-crno
    Pismo je sasvim u redu, no ima i drugu stranu medalje. Vaspitačice u Radosnom detinjstvu su najveće neradnice koje se mogu zamisliti. Rano ujutro dolazi uvek samo jedna od desetak da bi prihvatila decu. Svaka grupa ima dve, tako da je jedna na poslu od 7do 11, a druga dolazi u 10.30 i ostaje do 14.30, ovih pola sata zajedno nikad nisu obe sa grupom. Posle 14.30 decu opet preuzima jedna dežurna vaspitačica za ceo vrtić. Sve školske raspuste uzimaju i sebi, iako na to nemaju zakonsko pravo, ali, Bože, pa i one su u obrazovanju! Tada se deca sele, bez realnog razloga, u dežurne vrtiće, a oko 80% vrtića se zatvaraju, da bi one imale raspust. Ovo su činjenice, i zato bih im preporučio da izostave patetiku Divnih Ramena za Plakanje i sl. Vrlo često ih zateknem kako sede zajedno i piju kafu, dok su deca prepuštena sama sebi. I to je važan deo ove loše slike, zbog koje trpe naša deca i mi, njihovi roditelji.
  • Pićuka

    27.12.2017 16:42
    Mislim da je vreme za generalni štrajk, mimo zakona. Da sva Srbija stane. Neka rade njihovi slepi glasači( botovi to rade za pare). Njihova većina je petina Srbije.
  • Jelana

    27.12.2017 16:24
    @trolololo
    Vi verovatno niste upućeni da postoji propisana udaljenost od vaspitne ustanove na kojoj se sme ispušiti cigareta, na pauzi koja je također propisana Zakonom o radu. A verovatno niste pušač i nemate rođake, kumove, prijatelje, poznanike koji bože moj koriste cigarete. Sram Vas bilo!
  • Zbogom pameti

    27.12.2017 16:15
    Svaka cast!
  • Uliks

    27.12.2017 15:59
    Istini za volju
    @NS, Norveška ima 5 miliona stanovnika i naftu. Poređenje sa Srbijom je besmisleno. Isto se odnosi i na Švedsku i Dansku, koje su bogate za razliku od Srbije, ali ne zahvaljujući svojoj vrednoći i pameti. Švedska je u II sv. ratu stala uz naciste, Danska isto Nemačka koja je napljačkala silna bogatstva u svom ratnom pohodu, dala im je velike kredite. Kad je izgubila rat, oni to nisu vratili. Eto, na tome se zasniva bogatstvo tih država kojima se divite. Neću da branim Srbiju, za svaku osudu je što 7 mil. ljudi na ovolikom prostoru u zemlji sa ovakvom klimom i resursima, ne može da živi pristojno.
  • Uxon

    27.12.2017 15:59
    Šta se pravite blesavi
    Kada je kilogram mesa u mesari štrand koštao 380 din R.D ga je plaçao 720din! Kilo junećeg buta 1002 din još kad je u štrandu cena bila 600 din. 1kg jabuka R.D plaća 100 din. I sve tako! R.D. vuče 11% gradskog budžeta i dužni svima a priča kulminira na paketićima!
  • Peka

    27.12.2017 15:58
    Vaspitanje
    Svaka cast za ovu hrabru gospodu, ali znajuci da ovi ne podnose bas nikakvu vrstu kritike mislim da nece jos dugo biti zaposlena u ovoj ustanovi...nazalost...ovi nikom nista ne prastaju..
  • Ljiljana

    27.12.2017 15:45
    ne znanje
    Da li u "Radosnom detinjstvu" znaju koliko imaju zaposlenih koji rade već godinama po ugovoru? Da li su svesni koje zlo čine tim ljudima? Znaju li da i oni maju porodice i faktički nesigurano radno mesto? Da li znaju i zašto su dozvolili da im dobar deo mladih i izuzetno kvalitetnih vaspitača ode? Misle li uopšte na decu? Nikad nesposobnije rukovodstvo vidi svaki laik koji uđe u bilo koji vrtić.
  • Zoja

    27.12.2017 15:39
    Danas kome god dune uhvati pa pise predsedniku. Idite u Jagodinu - tamo rastu palme.
  • @NS

    27.12.2017 15:28
    Zemlje koje si pobrojao nisu kapitalisticke, nego socijalisticke, i jedini razlog zasto nemaju problema je zato sto leze na cini se neiscrpnim prirodnim bogatstvima. Izguglaj koliki im je rast bdp. Izguglaj koliko uvoze strucnjake iz nesrecnih zemalja kao nasa, jer njihovo stanovnistvo nema motivaciju da se obrazuje kad svima ide ista plata...
  • Radivoje Rokvić

    27.12.2017 15:23
    ...
    Tužno i veoma realno. Dok se ne ugledamo na komšije Rumune pisaćemo mi još dosta pisama....
  • reckboo2

    27.12.2017 15:22
    Pomenuti genije menadženta u traženju rešenja za decu koja su bila "ispod crte" za upis u gradske vrtiće (večitu boljku lopovskog sistema) - i došao na genijalnu ideju da u vrtiću "Različak" pregradi sobe na pola, gipsanim zidom (otkud lova sad za majstore i materijal?)
    A onda - nakon pregrađivanja soba koje su po nekoj odokativnoj anallizi slovile za najveće u gradu - našao se pred problemom da nema ostalu opremu kojom bi popunio ingeniozno udvostručen broj prostorija: niti krevete niti dušeke, ormane, stolice... tako da su deca sabijena u polovinu sobe, dok je druga polovina zvrjala prazna?!
    Ne znam kako i koje od mamika me zaustaviše da ne pozovem sve novinare znane i ovekovečim tu genijalnost!
  • Sale NS

    27.12.2017 15:22
    Dzabe
    Voleo bih da mogu da kazem - Svaka cast, ovo ce nesto promenit.
    Ali kako da ocekujem bilo kakvu promenu, kad vrhovno bozanstvo laze, a narod guta i veruje. Pocevsi od mojih roditelja. I kako da ih ubedim da ne glasaju za njega i njih? Kako? I zato ce ostati tu gde jeste, a pismo ce zavrsiti u kanti. Tuzno.
  • /

    27.12.2017 15:19
    /
    aman dosta vise o specijalnom ratu.
    pod cijem patronatom vam je vise degradirano drustvo-ruskom ili eu?
    ili udbinom

    a?

  • reckboo

    27.12.2017 15:13
    radosno svinjogojstvo
    U završnoj, predškolskoj grupi 2013. u vrtiću "Različak", roditelji su, nakon što su prethodne godine između sebe sakupljali sredstva za kupovinu i zamenu dotrajalih venecijanera na prozorima, te godine bili zamoljeni da sakupe novac za zamenu dušeka na krevetima u ovom vrtiću.
    Dušeci su te godine bili prosečne starosti od 35 godina, kako smo zvanično informisani od strane rukovodilaca vrtića!!!
    Još ih je Tito, otprilike, kupio?!
    Sećam se kao danas, šokiranosti i besa koje smo osetili - pa zar je ovaj us*ani grad ove jadne i bedne zemlje u problemu 35 godina, da ne može da kupi dušeke?!
    Nakon roditeljske kupovine dušeka, na čelo Radosnog detinjstva zaseo je veliki stručnjak za SRBovanje i tradicionalne etno-porodične vrednosti, inače, otac četvoro dece (kako je s ponosom i u skladu sa dominantnom rasplodnom normom debiloidnog DSS-a, čiji je bio funkcioner, isticao u svim javnim obraćanjima - Marko Grgurović, zaista nezaboravno ime i prezime... (nastavak sledi...)
  • majka

    27.12.2017 15:11
    Gde god zagrebeš ova vlast ne vodi računa o građanima Srbije. Deca koja bi trebala da su prioritet takođe, Pismo je iskreno , istinito ali neće biti nauk vlastima za ubuduće !
    Na svim sledećim izborima glasajmo za druge političke opcije a ko može neka beži iz zemlje.
  • neka stara dobra

    27.12.2017 15:07
    vremena
    Kad je Đilas u Beogradu kao gradonačelnik povećao vaspitačicama plate jer je smatrao da 24000 nije dovoljno da se neko brine o deci 8h i da bude srećan i zadovoljan...onda su ga SNS kadrovi tužili jer je momo zakona povećao plate iako je bilo u budžetu....plakaćemo mi za tim vremenima.
    Glasali ste, sad trpite.
    ....i da...svima vama koji ste glasali da SNS dođe na vlast bi oduzeo pasoš da ne možete da pobegnete iz Srbije, nego da trpite ovu nakaradnu družinu.
  • marko

    27.12.2017 15:04
    vaspitacice koje ja poznajem su ucenjene da besplatno rade kao botovi za Stranku, vracaju deset posto od plate u gotovini, smrzavaju se po raznim mitinzima, obilaze kuce i stanove sa spiskovima glasaca...tako da: sestro, svaka tebu cast na ovom pismu, ali da znas u Srbiji ima gore.
  • bokica

    27.12.2017 15:03
    ostavka
    Molimo celu gradsku Vlastelu da podnese ostavke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    SRAM IH BILO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • NOva Godina

    27.12.2017 15:02
    vaspitacica
    Evo nam i plate pre Nove Godine. Sada cemo morati da se zahvalimo. Pa za praznike neki pasulj kod kuce da skuvamo. Sve smo specijalisti, pa cemo da caskom iskasiramo i nacrtamo praznicnu trpezu i poklone. Onda ceo januar da idemo na posao i nemamo ni dinara.. a da.. rukovodstvo nam je ukinulo 5 slobodnih dana tokom zimskog raspusta... verovatno ni na tom sastanku nismo prosveta. Ljudi beze iz ove firme brze nego sto mislite
  • persida

    27.12.2017 15:01
    paketići
    Molim gradske vlasti da podele paketiće deci u svim vrtićima Srbije,kao i deci od roditelja koji su zaposleni u Radosnom detinjstvu.
    Za toliko Srbija ima para.,,jer deca to zaslužuju i čekaju deda mraza!!!!!!!!!!!!!
  • Predragog

    27.12.2017 15:00
    Ništa novo
    Khm... Dakle, ovako. Stvari o kojima gospođa Glogovac piše (a ne piše prvi put) nisu nimalo nove, samo je osećaj gorčine sve veći i veći. U više navrata na ovom portalu, kada god je pominjana PU, sam redakciji ukazivao na probleme u RD, verujući da je tema itekako atraktivna za 021 i da se može lako a kvalitetno obraditi. Novinari, niste se baš pokazali. Jeste, pisali ste o RD, ali ste pogodili sve osim mete. Ne govorim o međuljudskim odnosima koji su neljudski, ne govorim o atmosferi straha i zastrašivanja koja se u RD neguje, sindikalnom nejedinstvu, ne govorim čak ni o (ne)stručnosti stručnog kadra (ne, ne mislim na vaspitače/ice). Govorim o bahatosti rukovodstva gradskog preduzeća u sprezi sa gradskim vlastima (pošto je očigledno da nije moglo bez toga):
    Nelegalno zapošljavanje,
    Smanjivanje zarada koje je ono proizvelo,
    Neuplaćivanjem doprinosa 3 godine kao posledicu istog (inače, zaposleni su sve vreme imali overene zdr. knjižice, kako je to moguće?),
    Topli obrok (ne plaćaju a lažu da to rade),
    Prevoz (prvo nisu isplaćivali a sada isplaćuju po ceni 50 RSD),
    Tužba za zlostavljanje protiv bivšeg direktora (RD spor izgubilo, platilo odštetu),
    Zašto za sve ovo direktor(i) nisu pozvani na odgovornost, tj. tuženi,
    Kad smo već kod njih, ko će se baviti poreklom njihove imovine

    Eto! Ajd sad novinari 021, zasučite rukave. Budite prvi koji će pisati o tome. A ne da prenosite (opravdano) gnevne statuse zaposlenih. Ovo nije novinarstvo!
  • Neko iz mase

    27.12.2017 14:56
    Trudnicko
    Nek neko pita dragog gradonacelnika ( reci ce da mu nije poznato :)) zbog cega ustanova poslednjih nekoliko godina ne isplacuje trudnicko svojim zaposlenima.Prosto fascinira da o tome ne postoji ni jedna informacija u medijima a ustanova ima preko 1000 zaposlenih.Trudnice naknadu dobijaju putem suda....021 nek istrazi malo...Sramota!
  • emigrant

    27.12.2017 14:22
    u poslednjih par dana kakve vesti citam, do nedelje cu imati spakovan kofer i kartu u jednom pravcu.
  • Srbin Bacvanin

    27.12.2017 14:21
    Dzabe pisete - niti to ko cita...niti ih zanima sta pise...oni imaju svoje stado koje glasa za njih...i na nasu sramotu to stado je sve brojnije...ovde je davno ugaseno svetlo...mrkli je mrak.
  • Ja

    27.12.2017 14:07
    Sram vas bilo
    Pobogu pa one čuvaju i brinu o našoj deci, zar im se grad tako zahvaljuje! Što se mene tiče ja bih im dala platu od 100000,00din.
  • Laki

    27.12.2017 13:57
    Sve ce da vas spasi Jelic Vlada poznati spasitelj
  • antisendvic

    27.12.2017 13:53
    @Nemam reči
    "Planirani specijalni rat protiv naroda podrazumeva uništavanje obrazovanja i kulture, kao i zdravstva.
    Samo ograničeni umovi ne vide da postoji saradnja sa neprijateljem na tom planu."

    Vi ste zaposleni u BIA te stoga pouzdano znate za podatke koje ste izneli ?
    Mozete li staviti neki link ?
  • Manitu

    27.12.2017 13:44
    Ima toga
    Uz sve napisano u ovom brutalno realnom pismu dodao bih da losih stvari koje se ticu egzistencije radnika,nacina ophodjenja pretpostavljenih,stresa i odgovornosti...ima jako puno i de se za njih jako malo zna zbog ZASTRASIVANJA I MOBINGA!!!
  • Čika

    27.12.2017 13:44
    @NS
    Vi me komšija podsećate na Diogena. Tražite LJUDE na vlasti! To je skoro izumrla kategorija, ostadoše samo AV vernici...
  • Vojvosadjan

    27.12.2017 13:28
    2000 za gospođu.
  • Srbin

    27.12.2017 13:24
    Sta nama treba?
    http://www.nadanasnjidan.net/nadan/25.12/dogadjaj/24131
  • Sonja

    27.12.2017 13:12
    Kasno je
    Kasno je Gospođo.
    Za koga ste glasali dobro ste i prošli.
  • NS

    27.12.2017 13:11
    Ma, baš njih briga za tvoje pismo. Takva pisma dobijaju svaki dan...
  • Svetlana

    27.12.2017 12:59
    Pišem u ime jedne cele pedagoške jedinice. I mi bi da se zahvalimo gradu i upravi obrazovanja što nam omogućavaju zamene jer su prepoznali naše probleme, što su prepoznali da radimo sa malim grupama dece, svima nam je lepo i deci i nama zaposlenima. Imamo ogromne prostore u sobama sa najsavremenijim didaktičkim materijalima, plate su nam bolje nego ikada, sad vidimo kako je lepo imati dobru platu tako da i naša sopstvena deca, ona koju smo mi rodile imaju kvalitetnu ishranu i život dostojan jednog deteta. Hvala eksternoj komisiji što se bavila izuzetno bitnim stvarima vezano za život dece u okviru naših vrtića,što nije obratila toliko pažnje na nepotrebnu dokumentaciju, silne timove koji nama i našoj deci u vrtiću ama baš ništa ne znače, jer na taj papir možemo napisati svašta, a pozadina cele priče je drugačija...Ipak im veliko hvala što nisu gledali te papirčine, što su posmatrali decu i celokupnu grupu, što su uočili koliko je detetu lepo u vrtiću jer ima idealne uslove za srećan rast i razvoj. Divno je što se grad setio da i nama isplati neku pomoć, znali smo da će se setiti i nas, Bože moj uvek se sete da i mi pripadamo tamo nekoj prosveti... ili možda ne pripadamo, sad sam se i ja zbunila... Svakako se i mi pridružujemo zahvalnici gradu i UO za sve što su učinili za našu Ustanovu jer da nije njih i njihove dobrote mi bi bili jadni, bedni,uništeni... Da zaboravih jako pohvalno je to što ćete na nova radna mesta konačno zaposliti ljude koji godinama rade u Ustanovi .
  • NS

    27.12.2017 12:57
    @trololo
    Izgleda da dobar deo ove jadne države misli da kapitalizam mora da izgleda ovako. I u Švedskoj, Danskoj, Norveškoj je kapitalizam i tamo nisam video ništa slično. Biće da je to više do ljudi nego do sistema.
    Da je u našoj politici više Ljudi, više bi se ulagalo u budućnost zemlje a ovako, samo u sadašnjost vlastele.
  • Orwell Vegan

    27.12.2017 12:54
    Istina
    Ova nazovi drzava obespravljenih klizi u neopisiv haos. Skoro pa svako bi mogao da napise slicno pismo.
  • Nemam reči

    27.12.2017 12:54
    SRAMOTA
    Planirani specijalni rat protiv naroda podrazumeva uništavanje obrazovanja i kulture, kao i zdravstva.
    Samo ograničeni umovi ne vide da postoji saradnja sa neprijateljem na tom planu.
    Penzioneri su deo tog plana, jer su ispitivanja i ankete pokazali da oni održavaju porodice
    nezaposlenih i loše plaćenih.
    Odavno se zna za jasan plan ko treba da nam bukvalno preuzme teritoriju i uspostavi drugu svoju državu.
    Ali ovo za paketiće.... je jasna sramota za sve političare, ministarstvo, džipaše i viskijaše kao i 250 poslanika.
    A sama sramota dovoljno kavlifikuje vođstvo.
  • stankela iz magacina

    27.12.2017 12:50
    Podrška i sugestija...
    Gospođo Antonija, pre svega želim da vam se zahvalim što već godinama radite sa našom decom Ne poznajem vas i nakda do sada u životu nisam ni pomislio da postojite, ali na osnovu onogo što ste napisali nemam razloga da sumnjam da svoj posao radite sa sasvim dovoljnom dozom odgovornosti i ljubavi, u najmanju ruku. U potpunosti podržavam vaš gest slanja ovakvih pisama sa gore navedenom sadržinom i nadam se da ste svesni da ta ista pisma zapravo govore ponajviše o vašim ličnim osećanjima i nemoći da se suočite sa realnošću.S obzirom na jak emotivni naboj u sadržini pisma, u potpunosti se saosećam sa vama i vašim kolegama.
    Međutim,ono što sam hteo da vam kažem jeste da sam i sam pre dva meseca nakon 10 godina rada u jednoj privatnoj kompaniji, poslao dopis direktorki gde sam joj se zahvalio što preko 2 godine nemam rešen ugovor o radu u skladu sa poslovima koje obavljam. Pored zahvalnosti,izrazio sam spremnost da direktorku odvedem negde na palačinke i kafu, jer sam smatrao da bi to svakako bilo kvalitetnije provedeno vreme od onog koje sam provodio na poslu pod nezadovoljavajućim uslovima.
    Epilog vam je jasan, evo već sam skoro dva meseca bez posla. Ali uopšte nisam zabrinut zbog toga, jer sam za tih dva meseca shvatio da umesto tog posla mogu da radim još gomilu drugih stvari koje ćemi se više isplatiti i omogućiti pristojniji život mojoj deci. Treba samo da verujete u sebe i da prestanete da čekate ono što se verovatno nikada neće ni desiti. Pozdrav.
  • Ana

    27.12.2017 12:50
    Iz budžeta grada je prošle godine išlo 180 miliona dinara samo za troškove penala koje Radosno Detinjstvo treba da plati (sudskih odšteta) jer nesposobni ljudi vode tu ustanovu. Za taj novac smo mogli imati novi vrtić...
  • Da vam kazem

    27.12.2017 12:42
    Nesto
    Svaka čast hrabra ženo!!!! Nadam se da se ovo nece zavrsiti po partijaški... Onako kako je to samo njima svojstveno... Pa da ce neka "Zamena" upasti ne njeno mesto... Onako preko noći.
  • Radosav

    27.12.2017 12:35
    sve je tacno
    Ja se slazem u potpunosti. Radosno Detinjstvo je jedna banda uzasa.
    Kvalitetan kadar se zanemaruje a idiotluk tolerise. Kad se rukovodstvo okupi na razgovor sa roditeljima jako je grozno kad covek shvati kakav polusvet se progurao na pozicije.
    Uzasni ljudi, zapusteni i ucmali.
    Zatucani i primitivni.
    Dobri vaspitaci su pravi heroji jer nalaze snage da rade u takvim uslovima.
    Sve ovo pisem kao roditelj koji je potpuno zgrozen ponasanjem kako rukovodstva tako i ponasanjem nekih vaspitaca koji su ceo radni vek proveli na mestu za koje nisu.
    Nikakav sistem vrednovanja ne postoji tamo. Samo rodbinske i "ja tebi ti meni" veze.Kad
    Ti ljudi su uzasni, u pravom smilsu te reci. Skolski primer negativne selekcije.
  • КЕНТАУР

    27.12.2017 12:34
    НИЈЕ ЈАСНО...
    ...шта је гђа Санела мислила или хтела када је спомињала синдикате.
    Да ли је ово синдикално питање ? НИЈЕ !

    Гђа Антонија је добро образложила, али није предложила решење.
    Питања су јако озбиљна, а нема озбиљних да на њих одговоре ! НАЖАЛОСТ !
  • Toplanac

    27.12.2017 12:31
    Bravo gospodjo ...
  • LimanacNS

    27.12.2017 12:29
    Podrška
    Podrška vaspitačicama koje brinu o našoj deci za sitne novce i u vrtićima u kojima roditelji kupuju ubruse, tepihe, igračke...
  • Laza Krstić

    27.12.2017 12:27
    Svaka čast Antonija, ali ....
    zar stvarno mislite da će ovo dotaći nekog? Gradske vlasti neću ni da komentarišem, a veliki tata neće ni znati za ovo nažalost. Jedino, kada bi ovo bila jedina rupa u sistemu obrazovanja i vaspitanja najmlađih, možda bi se i učinio pomak. Ovako, mrka kapa nažalost. No, to ne znači da ne treba da se borite za svoja prava koja su totalno pogažena. Želim Vam uspeh. I znajte : ničija nije gorela do zore!!!
  • Voja

    27.12.2017 12:25
    Svaka joj je ko Njegoševa
    Alal vera
  • trolololo

    27.12.2017 12:23
    trololo
    patetika lvl 100...


    trazili ste kapitalizam, osnova kapitalizma je da menjas posao ako nisi zadovoljan sa tekucim ili nisi dovoljno placen...

    i mogli bi da skratite pauze za pusenje na onom velikom parkungu od tucanika u radnickoj, a i hladno je sedeti na tom kartonu
  • Posramljeni gradjan

    27.12.2017 12:23
    Samo u nas ovo ima...
    Podrska za Antoniju, svako slovo joj je na mestu. Da nije progovorila o ovome, ne bi ni znali. Grade, kako moze da nema paketica za RD, a za ostale da ima? KAKO?
    Inace gospodja Antonija je jedan predivan vaspitac i osoba u koju imamo poverenje!

    Posramljeni gradanin

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna